JANINAS

Syskonkärleken

Ikväll när jag nattat Joline ville Nicolina gosa med Milou. Det är så häftigt att se hur olika banden är mellan systrarna. Joline vill mest leka med Milou och kan bli rätt hårdhänt, hon förstår inte att Milou inte kan leka ”på riktigt” ännu och det blir många ajabaja varje dag när hon blir för närgången. Hon gör det av kärlek förstås, och vill gärna gosa och ta hand om Milou hon också.

Nicolina däremot är väldigt överbeskyddande. Hon vill gärna ha Milou i famnen och man märker redan nu att hon tar ansvar över henne. Hon säger till om hon märker att Joline gör något hon inte får. Hon förstår hur liten och hjälplös Milou är ännu och hon är som en helt annan person när hon är med Milou än när hon är med Joline. En dag när jag hämtade Nicolina från förskolan och hade med småtjejerna i syskonvagnen så ville flera barn komma och se på Milou, och ni skulle ha sett Nicolina där hon stod bredvid vagnen och alla kompisarna ojade sig över hur söt hennes lillasyster var. Stoltare tjej får man nog leta efter!

Det är bara så fint det här med syskonkärlek. Jag blir alldeles tårögd när jag sitter här och tänker på det. Mina fina tjejer, vad det ska bli häftigt att se er och era band växa. 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Du är enormt lyckligt lottad Janina, som har tre så underbart fina flickor.

  JANINA SVARAR: Det är jag verkligen! :)

 2. Emma

  Nu har jag läst din mysiga blogg i ca 1år och jag måste bara säga att jag älskar den, nu när jag är mammaledig med min dotter Zoie (som nästan aldrig tillåter mig att läsa den,haha) som är två månader yngre än Milou så är det en perfekt vardagssyssla, du ger mig sådan energi ;) Nicolina var grymt fin på sista bilden, fast det är ju alla dina döttrar.

  JANINA SVARAR: Oj tusen tack snälla! :) Zoie, vilket häftigt och fint namn!!

 3. Johanna

  Härliga bilder!
  Nikolina är jättelik dig på sista bilden! Något är det som är likt de höga kindknotorna och leendet? Ansiktsformen?

  JANINA SVARAR: Det kan hända! :) Ändå tycker jag hon är superlik Daniel där ;)

 4. Rebecca

  Vad lik Nicolina var dig på sista bilden!! :)

  JANINA SVARAR: Hur kan man se mig i henne på sista bilden? :D Jag ser BARA Daniel. Ögonen, ögonbrynen, munnen… allt är ju kopierat rakt av Daniel! ;)

stats