JANINAS

System & syskonkärlek

Bilder från kvällen

Idag  har jag varit ensam med barnen i stort sett hela dagen. Daniel jobbar natt denna vecka så han vaknade först 15:30, sen stack han iväg på gym två timmar senare och kom hem först när jag lagt Joline och höll på att lägga Nicolina, så de hann inte se honom mycket. Så är det ibland, men det har gått ovanligt bra idag ändå. Nicolina var på dagklubben mellan 9-12 sen tog vi bussen hem från stan, det var länge sen vi gjorde det så hon tyckte det var jätteroligt.

När vi kom hem var hon trött och riktigt jobbig (det får man faktiskt säga), då bestämde jag mig för att vi skulle testa på klistermärks-systemet igen. Så efter att vi ätit lunch gjorde jag en lista med alla veckodagar och plockade fram alla hennes klistermärken, grejen är att hon får lägga två klistermärken om dagen ifall hon lyder och är snäll. Ett efter lunchen ifall hon har varit snäll under förmiddan, och ett sen igen när hon borstat tänderna på kvällen ifall hon varit snäll resten av dagen. Det funkade superbra idag faktiskt, man märker så tydligt att hon tycker det är roligt att lyda när hon har ett ”mål”, d.v.s. klistermärket. Hon påminde mig lite nu som då och varje gång hon höll på att tappa greppet och bli olydig igen så påminde jag henne och då slutade hon oftast med en gång. Så skönt att det funkar nu, jag provade med samma grej i våras men då brydde hon sig inte, kanske var hon för liten. Nu tänker vi fortsätta med det här systemet så länge det funkar.

När hon var så lydig hela eftermiddan så hade jag en massa energi och nerver kvar ännu efter kvällsmaten, så då gick vi ut och lekte av oss tills det var dags att gå hem och göra barnen färdiga för natten. De hann leka lite till så länge jag kokade Jollans gröt och det ser ni på filmen här nedan. Jag tycker verkligen att det är perfekt åldersskillnad mellan barnen, Nicolina är så pass stor så hon förstår (oftast) hur liten och oförståndig Joline är. Ärligt så hade jag inte trott att de skulle kunna leka såhär tidigt just för att Nicolina är så stor redan, men de har kunnat leka länge redan och det blir bara bättre. Nicolina vet vad Joline klarar av och vad hon tycker om, och leker med henne på ett sånt sätt som hon förstår. Och det är så härligt att se hur stor nytta de har av varandra redan, och vilket starkt band de har.

I filmen ser man ungarna i ett nötskal, sådär ser det ut/låter det varje dag här hemma. Ibland får förstås Nicolina spunk och bara bråkar, men oftast är de nog bästa vänner. Än så länge :)

[videofyme id=”620564″ width=”700″ height=”448″]

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats