JANINAS

Tack för baciluskerna, Lo!

Milou har åkt på sin allra första förkylning. Hon har bara sig själv att skylla, för när vi hälsade på Carro och Lo i torsdags så det första hon gjorde var att dra nappen ur munnen på Lo och stoppa den i sin egen. Eftersom Lo också varit förkyld så kan ni säkert sätta ihop pusselbitarna. Bra där Milky!

Nåja, en fjuttig förkylning är piece of cake om man jämför med vilka sjukor vi kämpat oss igenom tidigare. Allt skulle faktiskt va helt fine IFALL hon skulle kunna sova på natten. Inatt gick jag runt och bar på henne till klockan 3! Hon blev ledsen någon minut efter att jag lagt ner henne i sängen, så ville hon tillbaks i min famn. Där sov hon gott. Jag själv var alldeles groggy, jag hade ju stigit upp 4:40 natten före, jobbat hela dan, flängt runt på annat på kvällen så jag kom hem egentligen först 21:30. Vet inte om det var en kombination av att hon saknat mig + att hon var förkyld när hon var såhär inatt, men det var nog jobbigaste natten med henne hittills (omg kan inte fatta att hon varit såhär lätt hittills när man tänker på hur Nicolina var…). När klockan var 3 och jag insåg att jag varit vaken i 22 timmar så höll jag på att tappa vettet och då väckte jag Daniel så fick han ta över, trots att han snart skulle upp till jobbet. Hon somnade nästan genast när han tog över, han har ett sätt att klappa henne på baken när hon ligger i sängen som jag inte gör lika bra (tydligen), det har funkat på alla tre barnen och nu i efterhand förstår jag inte varför vi inte provade det från första början inatt. Nåja, vem behöver sömn liksom…


Nu till grejen. När jag skjutsat Nicolina till förskolan imorse åkte vi till Minimani för att handla en näsfrida som Carro talat så gott om. Men de hade tagit slut så jag köpte en sånhär vanlig nässug som ni ser här ovan. MEN vi har ingen bra erfarenhet av just sånahär, tycker inte de har funkat alls på de andra tjejerna när de var små så jag tvivlar på att den kommer funka på Milou. Vi har inte provat någon annan variant, vi har bara ridit ut stormen så att säga. Men Milou verkar störa sig riktigt ordentligt på snoret, speciellt nattetid, och jag vill verkligen sova inatt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. jenni nalaneps

  Äh så synd att nätterna påverkas… vi har samma sugare o den e nog inet att hängai granen.. dock tycker nathan i t alls om då man närmar sej hans näsa… han har vari snorig i över 1,5mån redan… men de går okej. Hoppas de börjar släppa snart. Löken i strumpbyxa har vi också kört med ibland.

 2. Sofie

  Baby-Vac är absolut bäst. Man kopplar den i dammsugaren, som sköter suget. Man får även det snor som ligger djupare. Barnen verkar inte ogilla den heller. ;) Finns att köpa på vissa apotek och på nätet.

 3. Malin

  Ingen bra erfarenhet tyvärr. Koksaltlösning från apoteket och näsfridan rekommenderar jag starkt. Den har funkat toppen här!

 4. Malin

  Har du provar på physiomer baby? ett nässpray som är helt super bra! Endast koksaltlösning så det är inget farligt i det, man spruta upp det i näsan och sedan kommer snoret ut bara genom att bebisen andas. TUMMEN UPP! :)

  JANINA SVARAR: Det lät intressant! Ska absolut prova :)

 5. Amanda

  Jag tycker att denna mojäng är bättre om man ska t.ex. få bort stora kråkor.. Näsfridan e mycket bättre ifall de har mycket snor.. Jag har köpt min från apoteket här i Vasa :)

 6. Saara

  Vi har också en såndär, men måste säga vi nog inte har avänt den alls i princip. Istället har jag kört med att hacka en lök, linda in den i en tunn trasa och lägga bredvis sängen, så blir inte näsan så täppt. Funkar finfint, har testat på mig själv också! ; )

 7. Anonym

  Jag gillar inte dom näsugarna fick knappt ut något, men en sån man såtter i barnets näsa å suger i andra änden är mycke mycke bättre för då får man ut allt, testa även saltlösning å häll några droppar i näsborrarna :-)

stats