JANINAS

Take a walk down memory lane

Satt och kollade i mina gamla fotoalbum med Joline igår. Det är en rätt konstig känsla att man kan minnas vissa dagar som om de vore igår, minnas precis hur man tänkte och vilka känslor man kände, fastän det är 10 år sen. Det är häftigt hur man kan relatera till den människan man var då trots att man var så ung. Att man fortfarande är samma brud på många plan, fastän man ändrats mycket också.

Joline pekade på varje foto och frågade ”e dedär mamma?”. Hon satt länge och kollade på vissa bilder, hon tyckte nog jag såg lite konstig ut.


första bilden går jag i 5:an och har just kommit hem från Stafettkarnevalen i Helsingfors. Känner mig jättestor och cool.
Andra bilden är tagen sommaren före jag börjar 6:an. Lika cool där som ni ser. Drömde om att bli sångerska och trodde starkt på att jag SNART skulle göra mitt genombrott. Jag skulle trots allt snart fylla 13, och då var man stor.
Tredje bilden är tagen på vintern som ni ser, i 7:an. 13 år och fortfarande bara sångerska på fritiden i mitt eget rum. Men än levde drömmen kvar! Jag skulle bli nästa Avril Lavigne.


Sommaren 2007. Avril blonderade sig, så det gjorde jag också. Hade gått ut 9:an, börjat supa (sommaren före 9:an) och just upptäckt Photoshop. Denhär sommaren blev jag och Daniel tillsammans. I ABC muggen har jag öl och coca cola om någon undrar. Skitgott tyckte jag då. Haha fyfa-an!
Tredje bilden är tagen i augusti, några dagar efter att min pappa dött. Då var inte livet lika enkelt och roligt längre.


första bilden är jag 16 år med Nicolina i magen. Gravida jag var typ det hetaste ämnet där jag bodde just då. Skulle vi ge bort barnet till våra föräldrar? Om inte, skulle vi klara det eller ej? På den tiden var det inte alls lika vanligt som det är nu att vara ung mamma.
Sen blev jag mamma, gav inte bort barnet (höhöhö) och klarade det faktiskt riktigt bra. Bodde tillsammans med Daniel och Nicolina i en liten skruttig etta i Vasa. Var mammaledig och dagarna bestod av promenader, Sims-spelande, bakning och bloggande. När jag inte gjorde det så gick jag på stan och spenderade min barnpension på kläder och andra nödvändigheter åt Nicolina. Ett nytt kapitel i mitt liv hade börjat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Trees, mamma i London

  VIlken härlig down memory line :) skrattade högt när jag läste ”…trodde starkt på att jag SNART skulle göra mitt genombrott ”
  Jag hade samma tro vid 12-13! ;) Så lustigt hur det känns som igår, men ändå nästan som en dröm?
  haha. Kramar

  JANINA SVARAR: Jaa!! Jättekonstig känsla det där :) kram!

 2. mikon

  Oj vad åren går. Jag fick en minnesbild då jag läste” jag var sommarens snackis” jag minndes jag var på berusad och råkade på nåt vis se bilden på dig med magen då du står i stranden. Tänkte vah hon gravid så ung.. shith… ja det vanliga som folk snackar. Men sen fick jag se att du skriver blogg och la upp filmer på youtube. Och jag kan ärligt säga att i början tänkte jag hur skall detta gå, men nu beundrar jag dig. Följde bloggen dagligen. Direkt när Nicolina presenterades i bloggen såg jag att du å daniel gjorde ett fantastikt bra från er med allt som handlade om barnaskötandet. Och jag kan bara beundra er och ge er applåder. Skall snart inom 2 veckor bli mamma för första gången och är 26 år. Lyckan är stor. Ni har så härliga barn. Trevli helg

  JANINA SVARAR: Du var nog inte ensam om att tänka så! :) Tack så mycket <3 Lycka till med barnet! Du har en spännande tid framför dig :)

 3. Helena N

  …och strax därefter hittade jag dig av en slump, för att jag googlade efter loppisar i Vasa :-)
  Har från andra sidan vattnet följt ditt liv, både dina glada och dina jobbiga stunder. Har många gånger önskat att jag kunde vara där och gå ut och fika med dig eller bara ge dig en stor kram fina <3
  Hoppas att du får en fantastisk helg med dina underbara flickor, och med livskamraten.
  Kramar Helena N

  JANINA SVARAR: Tack snälla Helena! <3

stats