JANINAS

Tillbaks till vardagen

6:45 började jag jobba imorse. Jag hade sovit rätt dåligt inatt eftersom jag var så nervös över hur det skulle gå, på nya ställen och i ”ny kropp”, för så känns det ju faktiskt. Blev färdig redan efter tre timmar eftersom jag hade en jobbkompis med mig som visade mig alla utrymmen och vad som skulle göras. Det gick bra, fast jag fasar över att gå upp och ner i trapporna med en dammsugare (det är jobbigt utan dammsugare) varje dag och så kände jag att jag kommer få ont i ryggen av allt böjande, men jag ska fortsätta så länge jag orkar och hoppas att kroppen vänjer sig med det nya tempot snart. Jag har ju tagit det så lugnt hemma nu i två månader så det är inte samma kropp som jag jobbade med idag som jag hade förut. När jag kom hem sov jag en timme och känner mig fortfarande helt slut.

Hon jag jobbade med sa att hon inte vet någon gravid inom företaget som orkat jobba ända fram till mammaledigheten, och det säger ju rätt mycket. Nu skulle det sitta bra med ett kontorsjobb eller vilket jobb som helst där man får sitta ner åtminstone ibland under dagen. Men men, jag ska kämpa så länge jag orkar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Fast jag jobbar med städning (på företag) och jobbade samma dag som jag födde sonen. Jobba, hem och sova en sväng, duscha, iväg på tjejmiddag, in på förlossningen kl. 22 – 22:36 är sonen ute. Detta var en fredag, ingen på jobbet visste att jag fått barn (förutom chefen – som är min mamma). På måndag hälsade jag på jobbet med nyfödd bebis! Snacka om förvånade arbetskamrater.
  Jag är nog dock den enda på företaget som har gjort så. Den enda som klarat av det. Jag hade inga som helst besvär under graviditeten och en ganska nätt mage. Klart jag var tröttare på slutet än jag brukade vara då jag inte var gravid. Men jag fixade det. Och stolt är jag över det!
  Men nästa gång går jag nog hem två månader innan BF – bara för att jag kan. Varva ner, fixa och dona lite. Bara mysa! Det är helt klart värt det, tror jag.

  JANINA SVARAR: Men hade du barn från förut då? Kroppen tar ju stryk av att vara gravid och det blir väl jobbigare varje gång. Jag var väldigt igång när jag väntade Nicolina, men det var en helt annan sak med Joline och nu. Oavsett kan du vara stolt! Jag kommer nog inte orka länge har jag på känn, och vill inte för den delen heller. Att få ta det lugnt sista delen av graviditeten är guldvärt! Speciellt när man har två från förut som kräver en mamma som orkar.

 2. Johanna

  Hejja Hejja! Du är så otroligt stark som klarar din fullspäckade vardag med graviditet, småbarn, jobb och hem att sköta! Du imponerar mig varje dag, en riktig vardagshjälte!

  JANINA SVARAR: TACK!! <3 Du förstår inte hur mycket det värmer att läsa dina ord en dag som denna. Känner mig så orkeslös och slutkörd efter bara två arbetsdagar. Så tack!

 3. alexandra

  Jättefin är du! Jobbar själv inom hemtjänsten, patrullerande och det är sååååå jäkla jobbigt med trapporna! Gick in i vecka 30 idag. Men min kropp ställde om sig efter min sjukskrivning på 1, 5 månad p.g.a illamående och kräkningar. Har faktiskt haft mindre problem med foglossning denna gång när jag rör mig mer än med första dottern :)

  JANINA SVARAR: Jag har aldrig haft foglossning, alltid bara haft problem med illamående och mycket sammandragningar. Hade molande värk nere i magen hela dagen idag och känner mig verkligen så slutkörd när jag jobbar! Man blir ju så trött så mycket snabbare dessutom, känner att kroppen inte orkar hålla på i högt tempo redan från tidig morgon. Hoppas det blir enklare med tiden (haha, vilket skämt..)!

 4. Petra

  Hej Janina.
  Jag jobbar inom hemtjänsten och gjorde det även när jag var gravid. Det tar verkligen på ryggen.
  Jag förstår och lider med dig när du säger att ryggen säger ifrån. Hoppas att det blir lite bättre med tiden och att kroppen bara är ”chockad” över att komma igång igen.
  Jag fick tipset att simma då det stärker kroppen och man känner sig lättare i vattnet. Men det tipset kanske du redan vet om =)
  Lycka till med jobbet =)

 5. Johanna Törnqvist

  Haha ja men exakt! :D ska ni ta reda på könet vid ultraljudet? :) jag har alltid tagit reda på könet, så känns lite självklart att göra det även denna gång! Så vet man vad man har att vänta, haha. Vad vill dina flickor helst ha för kön på bebisen? :)

  JANINA SVARAR: Vi har också alltid tagit reda på kön och kommer göra det denna gången också, det blir nog tillräckligt stor överraskning att få träffa den lilla ändå :) Vill förbereda mig på vad det är på förhand. Nicolina vill ha en till syster, Joline förstår nog inte riktigt att hon ens ska bli storasyster ;)

 6. Johanna Törnqvist

  Åå vilken stor och fin mage du har fått redan!! Avundsjuk! Är själv nu i vecka 15+4 och har ingen mage alls ( förutom lite överakottshud från senaste graviditeterna) men annars ingen bebiskula. Bara bär jag får sammandragningar eller ligger ner kommer en liiiten kula fram :( vilken vecka är du i nu? Hoppas jobbet kommer gå bra för dig! Kram

  JANINA SVARAR: Tack! :) Jag är i vecka 16+5 idag, tycker magen börjat växa mycket den senaste tiden och så var det kring samma veckor förra graviditeten också :) Fast den är säkert lite svullen ännu också. Jag är ju rätt smal från förr och har inget extra på magen så det syns förmodligen snabbare just därför. Bebiskulan kommer säkert för dig snart också, det brukar ju gå snabbt när den väl börjat synas ;) POFF säger det bara!

stats