JANINAS

Trött på skiten

Som jag tidigare berättat har graviditetsillamåendet kommit tillbaks. Efter vecka 16 började det ju kännas bättre och kring vecka 20 mådde jag nästan helt som vanligt, men det varade inte länge. De senaste två veckorna har jag mått illa typ 5 av 7 dagar i veckan, vissa sämre än andra. I förrgår och igår har det varit riktigt uselt, till den grad att jag fått kämpa allt jag kan för att inte spy. Nästan alla lukter gör mig så himla äcklad och det är som ren tortyr att behöva laga mat åt barnen två gånger om dagen. Skulle jag inte ha barn skulle jag bara behöva utsätta mig för sånt som jag klarar av att äta, men de måste ju få någorlunda normal husmanskost oavsett hur jag mår. Vissa dagar är det inga problem med matlagningen men så kommer det dagar som igår då jag blir galet illamående bara av att gå in i köket. Det behöver inte lukta något, bara vetskapen om vad som finns i kylskåpet ger mig kväljningar.

Detta gör så jag känner mig uppgiven och trött på att vara gravid. Nu vill jag inget hellre än att ha tillbaks min kropp. Graviditetsillamående är så krävande på så många sätt, speciellt när det är som värst. Det går inte att fokusera på det fina med att vara gravid, all energi och alla tankar går åt att orka igenom dagen och försöka hitta sätt som får en att må lite bättre. Att först må omänskligt illa varje dag i 11 veckor, få må bättre i 3 och sen börja om från början igen gör att jag vill ge upp. Vet inte vad som vore bättre, att veta nu ifall jag kommer må illa resten av graviditeten, i perioder eller bara de närmaste dagarna. Hoppas förstås på det sistnämnda men med tanke på hur uselt det varit hittills har jag inga höga förhoppningar för resten. Är bara så jävla trött på allt nu. Ska jag må såhär så orkar jag inte ens försöka se det positiva, det är lönlöst för det överröstar inte illamåendet hur mycket jag än fokuserar på slutresultatet. Inte det minsta. Att må dåligt de första 20 veckorna kan jag ta, då kroppen ska vänja sig vid hormonerna. Ser ingen vettig orsak att behöva lida längre än så.

Jaajaa, bara 121 dagar kvar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. johanna

  vid zonterapi trycker o masserar de olika punkter på kroppen, vid illamående var det 3 fingrar uppåt från vänster handled. värt att prova :)

  JANINA SVARAR: Ahaa okej :)

 2. Johanna från Norrköping

  Gud vad snygg du är!! Det känns som att du har blommat ut det senaste året!! Du verkar ha hittat dig själv, din stil. Som att du har lämnat tonåringen och blivit en kvinna :-) kämpa på med illamåendet, been there fine that, om x antal månader är det glömt.
  Lycka till med allt!!

  JANINA SVARAR: Undrar lite vilken bild du syftar på nu, för bilden i detta inlägg är från 2010 ;) Jag kämpar vidare!

 3. johanna

  tråkigt att höra att illamåendet kommit tillbaka. jag hade också ett väldans illamående när jag väntade, var t.o.m inne på sjukhus och fick dropp.. primperan provade jag också, men det hjälpte bara 1-2h tyvärr. zonterapi däremot på vänstra handleden gjorde underverk! de rekommenderar jag starkt. hoppas det försvinner så du skulle få njuta av tiden som är kvar, vet hur jobbit det känns med konstant illamående. men belöningen är ju så stor :)

  JANINA SVARAR: Huua! :S Är zonterapi samma som akupunktur då? För det har jag ju gått på i början, och då fick man nål i handlederna och lite överallt på kroppen. Det hjälpte en aning men slutade funka efter vecka 12 :/ Belöningen är mäktig så den ser jag fram emot! ;)

 4. Johanna Törnqvist

  Kan su inte få ut lergigan av din BM då? För sådär ska du inte behöva må ju :(

  JANINA SVARAR: Lergigan fungerar ju inte på alla, och det är väl typ samma som Postafen och det hjälper inte på mig så tvivlar på att Lergigan (som inte finns i Finland) skulle hjälpa heller. Äter Primperan, som är starkare än Lergigan men det har inte fungerat hittills heller.

 5. Patricia

  Faktiskt inte kollat Hb nu på ett tag men haft huvudvärken länge och då har hb varit okej. Men nästa vecka ska jag på koll så får se då vad hb visar. Högst troligt bör man ju äta några järntabletter också denna graviditet, förra så sjönk det rätt hastigt just kring de här veckorna och det är ju som du säger vanligt… Hoppas du får börja må bättre snart igen! Ett tips som du kanske redan prövat… ät salta kex på morgonen innan du ens lyfter huvudet från kudden. Räddade iaf mina värsta dagar tidigare!

  JANINA SVARAR: Uäk, skulle aldrig klara av salta kex nu. Det är SÅ mycket jag har obehag av. Och det har ingen betydelse om jag äter innan jag stiger upp, jag kan vara oäten en timme utan att det har någon betydelse, för mig är det bättre att vänta tills jag känner mig hungrig. Illamåendet är inte likadant på det sättet som det är i början.

 6. linda

  Ja fy för illamåendet jag mådde bra med första barnet men med lillebror mådde jag illa i 8 månader,har diabetes så det var en riskgraviditet lyckan var total midsommarafton 2008 två veckor före beräknad tid kom han med akut snitt 5560 g 55 cm ”liten” Illamåendet försvann i samma stund men minns den för väl.
  Ett tips som hjälpte lite för mig var att äta och dricka mycket kallt,vatten med is i men hjälpte bara för stunden tyvärr.Önskar dig all lycka till och att det blir bättre.

 7. hanna

  hej! ifall man gärna skulle få ett barn i BÖRJAN av maj, exakt när ska man försöka få till det då?

  JANINA SVARAR: Vi har ju beräknat 15 maj och jag beräknas blivit gravid mellan 22-26 augusti. Så jaa, början av augusti. Men det går ju inte att pricka in så exakt för det beror ju på när man har ägglossning också och så ska man räkna med att förlossningen kan ske 2 veckor före eller efter BF.

 8. Patricia

  Usch… stackars människa! Lite väl jobbigt när krämporna tar över glädjen över att vara gravid. Själv gick mitt värsta illamående över och spyr inte mer, men kan också få kväljningar av bara kökstankar! På senare tid kämpar jag med huvudvärk, många gånger näst intill migrän men akupunktur hjälper rätt bra. Just nu (sista veckorna) är det dock rätt bra och bara en liten molande huvudvärk som går att ”vänja sig vid”. Hoppas verkligen det blir bättre snart för dig! Jobbigt med illamåendet! /Patricia BF 16maj

  JANINA SVARAR: Mitt gick ju också över men tydligen ville det komma tillbaks :/ Jag tycks bli mer illamående för varje graviditet så efter denna är jag DONE! Har du kollat hb på senaste tiden då? Det är ju vanligt att man måste äta järntabletter i dessa veckor och huvudvärk är väl ett typiskt tecken på att det är lågt. Fast det har du väl säkert kollat :) Lycka till i fortsättningen!

 9. Jenny

  Fy fasen vad jobbigt!! Att måla illa är verkligen bland det värsta som finns!! Du är grym som kämpar på!! Finns det ingen medicin man kan få utskriven mot illamående? Har för mig att det finns här i Sverige iaf..
  En helt annan fråga, har du börjat använda halsbandet du köpte? Eller hur tidigt in i graviditeten börjar bebisen höra egentligen? Lite nyfiken, tycker det verkar grymt häftigt med ett sånt halsband och kommer nog köpa ett själv så småningom, så skulle vara kul att höra vad du tycker sen.
  Tack för en underbar blogg!! Håller tummar och tår att du får må lite bättre snart!
  KRAM //Jenny

  JANINA SVARAR: Det finns nog typ samma som i Sverige, men de är ju inte alla de fungerar på. Den mest vanliga medicinen, Postafen, som de flesta läkare rekommenderar fungerar inte på mig. Ska prova en annan variant nu som heter Primperan, men det är inte alla den fungerar på heller. Det är ett knepigt illamående!
  Halsbandet har jag bara hunnit ha en gång, är så sällan jag klär upp mig och här hemma orkar jag inte med smycken. Babyn hör ljud från ca. vecka 20 :) Tack snälla du! <3

 10. anonym

  och ni är helt säkra förståss att det inte är tvillingar som spökar till det… hur är det med ackupunkturen, går du fortfarande på det?

  JANINA SVARAR: Har varit på två ultraljud redan och lyssnat på hjärtat fler gånger och är helt säkra på att det bara är en där. Akupunkturen fungerade mellan vecka 8-12, sen slutade den fungera och jag har inte blivit pickad sen vecka 15.

stats