JANINAS

Two beating hearts

Inskrivningen gick bra, jag mådde relativt bra genom hela besöket så jag kunde koncentrera mig på vad MVC damen sa :) Hon var riktigt trevlig så jag kommer nog känna mig lugn att gå till henne och det är ju ett stort plus!

Jag bad även om att få höra om det fanns något hjärtljud, och även om hon sa att det väldigt sällan går att höra med den maskinen hon hade före graviditetsvecka 10, så testade vi. Inget hjärtljud hördes ännu, mätaren hittade snabbt min puls som låg på 84, och efter en stund hittade den en till puls som låg på 150 :) och det var ju helt klart babyns! Så även om det inte hörs ännu så vet vi att hjärtat slår, och det är ju en oerhörd lättnad :) Nu håller vi bara tummarna att inget annat går fel ♥


Ett foster i graviditetsvecka 9, som jag går in i imorgon.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Konstigt, så räknar ingen jag känner och inte tanterna på rådgivningen i Oravais eller Vasa.

  Nåja, ni får räkna hur ni vill! Och tänk inte så mycket på HUR jag skriver, veckorna är ju ändå det samma, jag vet att jag har gått 9 fulla veckor och det är väl det som är huvudsaken :P

 2. Annika

  Nu blev ja o lite fundersam över hur du räknar veckor, du borde ju gå in i v.10 imorgon. Nu har du ju gått 8 hela och 6 dagar, alltså 9 veckor räknar man det som. och sen när du är i 9+0 så går du in i v.10.
  Så har de alltid räknat vid rådgivningen och alla andra jag känner. :)

 3. Janina svarar

  Anonym: Jag menade nog mer som att nu när hjärtat börjat slå, så hoppas vi att inget annat går fel eftersom det finns mycket mer som ska fungera ännu innan vi kan vara säkra på att allt är OK.

 4. anonym

  heter det inte "nu håller vi tummarna så att INGET går fel" du skrev "inget annat går fel" det är ingen stor sak men ändå liksom man kan ta det som att något har gått fel..det har det väl inte?

 5. Janina svarar

  I Finland säger man inte på samma sätt som i Sverige. Jag har gått 8 fulla veckor och 6 dagar och imorgon blir det 9 fulla veckor och sen rullar dagarna på tills det byter vecka igen :)

stats