JANINAS

Two peas in a pod


Sötfiorna igår kväll framför Bolibompa. Observera Jollans lillfinger, hon dricker som en riktig lady 

De har en så härlig relation de där två. Största delen av tiden leker de så bra och busar, eller så försöker de ta livet av varandra. Men så kommer de stunder varje dag då de bara vill kramas och Nicolina vill ta hand om sin lillasyster. I Nicolinas ögon är Joline ibland fortfarande en bebis och hon vill gärna lyfta och ha henne i famnen. Nu när hon varit sjuk har hon lugnat ner Joline när vi gett henne en supp (vilket hon hatar), hon har suttit eller legat bredvid henne och smekt henne på kinden och pratat om hur duktig hon är och att det inte alls är farligt utan bara menat för att få henne att må bättre. Och med den lugnaste stämman har hon, vår snart femåriga lilla fjant, lugnat ner lillsyrran även vid såna tillfällen när inte ens jag fått henne att sluta gråta.

Igår på förmiddagen sprack Jolines ena trumhinna och en massa var som tryckt på där bakom rann ut under dagen. Så inatt sov hon gott och har inte behövt värkstillande sen igår. Känns skönt att hon är sig själv igen, för det finns inget värre än att se sitt barn ha ont.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Tänkte bara tipsa dej att om din dotter hatar när du sätter suppar kan du köpa värkmedicin som mixtur(flytande) eller tabletter att suga på (smakar som godis). Slemhinnan i analen/tarmen är nämligen väldigt kör och går lätt sönder, vilket gör ont hos barn. Vill man ändå sätta suppar är det viktigt att ha extremt mycket vaselin, bassalva eller annat som glider lätt på supparna samt runt analen när man trycker dit dem.

    JANINA SVARAR: Oj! Att det är extremt viktigt och att jag varken hört/sett något sånt från varken BVC eller sjukhus känns skumt.. Hon avskyr allt som har med medicin att göra, hon börjar skrika genast man kommer in i rummet hos läkaren också och skriker allt hon kan så fort de ska göra något så simpelt som att lyssna på lungorna. Men så fort det är färdigt (gäller både läkarbesök och suppar) så slutar hon gråta med en gång och beter sig som om inget har hänt. Tror inte det gör ont, för hon spänner varken kroppen eller drar sig undan, hon gillar bara inte själva grejen med medicin. Och suppar fungerar för övrigt hundra gånger bättre än medicin i flytande form. Tabletter att suga på smakar sällan som godis trots att det står så på förpackningen. De vill inte ens Nicolina ha.

  2. Bitte

    Jösses va mycket spring på akuten ni har haft! Blä för öroninflammation och sår! Precis sådär hade vi nyligen med Isaac också, han hade så ont och till och med fast trumhinnan gått sönder, så släppte det inte – det blev värre! Han fick däremot en extra lång antiobiotikakur. Det var inte svårt att få i honom medicinen, men jag håller med om det du sa, att det är SÅ mycket svårare att vaka med en tvååring (eller två av dem) än med pyttebebisar.

    JANINA SVARAR: Jaa, fast öronen var vi inte till akuten med, de undersökte vi vid HVC dagen före läpp incidenten :) Det sägs ju att det för vissa fortsätter göra ont även under läkningsprocessen.. stackars liten :(

stats