JANINAS

Unga mamman fortsätter att fråga

Som svar på alla kommentarer på inlägget ”Hemgjord barnmat”:

Det låter ju jätte bra att kunna ge samma mat som man själv äter. 
Men är det okej att ge stekt mat? För här äter vi oftast sånt, t.ex. ris med stekt kyckling schnitzel.. är det ok? Eller potatismos med fiskpinnar? 
Det sägs ju att man inte ska ge stekt mat, endast kokt, men gäller det ännu när de är 1 år?


Tack för alla kommentarer, det känns verkligen skönt att få veta hur andra gör, när man själv är lite osäker :) 
Jag är så orolig att vi inte äter tillräckligt nyttig mat, fastän det är rätt så nyttigt för mig och Daniel, så kanske det inte är så nyttigt för Nicolina? 
För mig känns det som att vi borde äta kokade grönsaker med kokad fisk och potatis.. eftersom det är sånt man läser om på internet, sånt man borde ge åt småbarn. 
Men det kanske är att överdriva lite? 
Makaroner med köttfärssås äter vi ofta, och det är faktiskt en av de många maträtterna som jag trodde att man INTE kunde ge åt en ettåring, men tydligen kan man, så då har de små inte så känsliga magar som jag trodde i alla fall? :) Fantastiskt!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina - Mamma till Anabelle

  Äter man helt vanlig husmanskost typ kött, fisk, kyckling med tillbehör som potatis, pasta eller ris så kan barnet äta allt. Fiskpinnar och sådana halvfabrikat går väl an ibland men det är väl inte det mest näringsrika:) Kör på "rent" kött, köp fisk och panera den själv så blir det som fiskpinnar fast nyttigare:) Stekt mat kan dom äta från 8 månader, fast man ska givetvis inte bränna den eller steka supermycket. Vi brukar steka kött så att det får lite färg sen köra det klart i ugnen:) På så sätt slipper man riskera att det blir för mycket färg innan det är klart. Ibland kanske vi äter råa grönsaker till maten som kanske är lite svårt för Bella att äta då skär jag morötter i små tärningar och koker till henne vid sidan om eller nåt annat som ärtor eller broccoli :) Huvudsaken är ju att dom får kött/fisk/kyckling, pasta/ris/potatis/couscous och grönsaker :) Sen vad du har till vad kvittar ju:) Ibland när man själv äter sånt som absolut inte passar barnet exempelvid snabbmat som pizza, hamburgare osv. så kan man ju ta en burk just då. Dom är ju bra att ha :) Hoppas du listar ut vad som passar för er :)

 2. Janina svarar

  Joo men då hon bara är 1 år ännu så är jag lite fundersam över vad hon TÅL, inte vad hon VILL äta.
  Eftersom jag inte äter så mycket kött heller (har aldrig gjort) så kanske vår mat inte är tillräckligt näringsrik åt en bebis, jag ersätter ju inte kött med något annat som t.ex. soja eller bönor heller, men kanske det går bra i alla fall..

 3. Malin

  en liten motfråga då, den dagen Nicolina ska börja ät samma sak som er, tänker ni ändra om era matvanor då? Förr eller senare ska hon ju ät er mat iaf. å de ja va rädd över va ju att Victoria sko vägra ät samma mat som oss om hon bara had äti burkmat förut.. stekt mat går nog också bra för små,åtminstone för Victoria. men de beror väl nog helt på vad barne har lärt sig att ät. sen tillreder vi en hel del i ugnen också..

  Våga testa säger ja, så märker ni ju om hon äter eller int..! :)

stats