JANINAS

Uppesittarkväll

Det kan man minsann säga att Nicolina kör med ikväll, hon vägrar nämligen somna. 
Det är snart en timme sen vi la henne, men hon har bara blivit helt hysterisk, klättrat ur sängen två gånger och testat gränserna totalt. Hon vill ha på alla lampor och blir jätte arg om man släcker taklampan i sovrummet. 
Hon vägrade dessutom äta kvällsgröt, då trodde vi att det berodde på att hon var för trött, men tydligen var det inte så. Eller så är hon helt enkelt övertrött och vägrar därför sova? Men hon hade liknande humör igår kväll när vi skulle lägga henne, fast då gick hon med på att somna när hon fick en extra napp att hålla i handen. Det funkade inte alls ikväll. 

Vad ska vi göra då? Vi tänker inte låsa in henne i sovrummet, och vi kan inte montera bort sidan av spjälsängen för modellen är för gammal så det går inte. Det enda vi kan göra är att ignorera henne när hon säger att hon vill se på Mumin eller leka något, för så roligt ska vi inte ha det. Om vi inte kan göra något annat åt saken så kan vi åtminstone få henne att inse att det inte är roligt alls att vara uppe såhär sent med mamma och pappa.  

Jaa hujedamig vilken unge vi har fått plötsligt, hatar att bada och hatar att sitta i pulkan. Vägrar sova och spottar ut maten för att hon tycker den är för ”vam” fastän den är ljummen. Hon har gjort en total helomvändning mittiallt, och blivit raka motsatsen till den hon var förut. Okej, Nicolina har alltid varit svår att förstå och handskas med, men nu har hon nog flippat ur helt och hållet. 

Mycket gnäll blev det här, men det får ni stå ut med. Att vara Nicolinasmorsa är ingen dans på rosor precis, och mer jobb lär det bli. Det gäller bara att minnas de glada stunderna också, och att inte glömma hennes positiva sidor ♥

För att inte snöa in helt och hållet på detta ämne, så tänker jag visa er vad jag hittade på rean idag.


Två par mjukisbyxor, eftersom jag länge har velat köpa nya och behöver såna i princip varje dag.


Ett linne, helt enkelt för att man inte kan få för många såna och för att jag tyckte om färgen.


Tre par strumpor och ett armband. Strumpor behöver man varje dag och armband är ju trevligt.

Sen så köpte jag två presenter också, men de väljer jag att inte visa eftersom det förstör överraskningen, och jag vill ju så gärna paketera :)

Nu ska jag kolla bloggar och sitta tyst och fundera vad vi kan göra för att få Nicolina att gå med på att lägga sig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Håller med ovanstående :-) Bara att vara bestämd och inte ge efter. Bella har också haft en sån period när hon gick upp minst 25 gånger varje kväll och vi fick lägga tillbaka henne om och om igen. Men angående sängen så kanske ni ska köpa henne en växasäng eller riktig säng så att hon inte skadar sig om hon ramlar?

  Hoppas det blir bättre snart, vår tös har slutat trotsa just med sömnen nu iaf. Så förhoppningsvis går det över hos lilla Nicolina också snart :) Tills dess får ni ha tålamod helt enkelt :)

 2. ocksåmamma

  Kan det bero på att rutinerna ändrat lite under julhelgen? Åtminstone hos oss har det blivit senare läggtider och mattiderna har också blivit mer oregelbundna när man varit hos släkten och ätit.

 3. Mamma

  Det där är en typisk 2-åring. Det är bara att rida ut stormen. Jobbigt när det varar, men det är ju övergående…tills nästa trotsperiod kommer ;)

 4. Sofie

  Det kallas för 2-års trots, kort o gott. Ge inte efter, utan var bestämda. Hon kommer att test er till max. Good luck!

stats