JANINAS

Våfflor & namnförslag


Bild från Pinterest.

Håller för tillfället på och gräddar våfflor som får bli dagens lunch. Vi dissar sylt och äter istället alltid tinade (och mosade) jordgubbar till och ibland bananskivor, det älskar både barnen och jag. Daniel tycker det är aningen för surt utan grädde så han lägger gärna socker på, den onyttiga jäveln, haha!

Jag har lite smått börjat fundera på flicknamn åt babyn, vi har ju pojknamn på klart så ifall det kommer ut en pojke trots att UL visade att det var en tjej så vet vi vad han skulle heta. Flicknamn känns svårare denna gång, vi vill ha lite ovanligare namn som är ”vår stil” och som passar med Nicolina och Joline. Tidigare har vi redan i början bestämt oss för ett namn och inte funderat desto mer, vi har hittat det rätta namnet med en gång. Grejen är ju dessutom att vi inte tar ett namn som någon föreslår, oavsett hur fint det är så skulle vi aldrig kunna göra det. Vi vill hitta namnet själva och inte bli tipsade, så no need att tipsa här inte ;)

Nicolina tycker vi ska döpa lillasyster till Alex, och det skulle ju ändå va väldigt häftigt på en tjej. Hon skulle nog passa in bra i vår coola familj :) Fast det lär hon göra oavsett om hon heter Berit eller Elvis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Synd att man inte får tipsa dig. Har nämligen en drös med vackra namn som jag gärna skulle dela med mig av. (;

  JANINA SVARAR: Har jag sagt att ni inte får? ;) Det jag skrev var att det inte behövs några tips, vi vill helt enkelt inte ta något som någon annan tipsat om. Det känns som att man tagit någon annans idé, och den känslan klarar jag inte av! Det gäller ALLT :)

 2. cassandra

  Vad heter nicolina och joelin i mellan namn?

  JANINA SVARAR: Nicolina heter Isabelle (samma som jag) och Joline heter Pandora.

 3. Emma

  Hej, tycker du verkar ha en superhärlig familj och gillar verkligen att läsa din blogg, men har inte följt den så länge så jag har en liten fråga, visst bor ni i Finland? Hur kom de sig att ni flyttade dit? Och pratar dina barn finska?
  Lycka till med kommande bebisen, de ska bli så spännande att få följa dig/er:) kram

  JANINA SVARAR: Tack! Vi bor i Finland och har alltid bott här. En stor del av finland är svenskt så man måste inte ha flyttat hit för att prata svenska ;) Ingen i vår familj är bra på finska eftersom vi vuxit upp med svensktalande föräldrar, kompisar och skola, finska är väldigt svårt att lära sig ifall man inte får det via vardagen. Hoppas du ska trivas här! :) Kram

 4. Linn

  Nå, eller hur! Unisex-namn är alltid sjukt tufft! Go Alex!
  (eller Robyn, Rio, Kim, Sam, Mika, Billie – you get it)

 5. Lill

  Jag är lite som du med att man inte vill bli tipsad utan komma på själv, men vad svårt det är. Får panik ibland på tanken av att man bestämmer nåt nån annan ska leva med hela livet…

 6. Zandra

  Jag vet att du inte väljer namn som andra föreslagit, men detta är bara en fortsättning på Nicolinas idé, Alexia.

  JANINA SVARAR: Njaa, för mig låter det som ett namn på nån gladiator :P men häftigt var det nog!

stats