JANINAS

Vägrar äta

Igår när vi var och handlade mat köpte jag nötkött (100%), potatis och morötter, precis samma ingredienser som jag använde förra gången jag lagade egen mat åt Nicolina. (Förra gången åt hon utan att ens fundera.)
Imorse kring 10 började jag koka. 
Jag mixade inte lika länge som förra gången, bara för att det skulle bli lite mer tuggmotstånd denhär gången. 
Jag gjorde tillräckligt mycket så att det blev några portioner som jag la i frysen. En portion la jag direkt på ett fat så att hon fick äta hemgjord mat redan idag. Men så enkelt var det inte. 
Hon grimaserade och spottade ut allt, blundade och vände huvudet åt sidan direkt skeden kom i närheten. 
Jag hade en burk med precis samma ingredienser i skafferiet, skillnaden var bara att den var från affären. Jag sköljde av fatet och la burkmaten dit istället och värmde på.
Först vägrade hon totalt, men sen när hon fått lite mat på läpparna och smakat, så var det helt okej.  

Jag smakade på den hemgjorda maten, och den smakade inte alls illa! Lagom kryddat, men inte för mycket heller. 
Jag hoppas verkligen att hon inte vägrar äta allt jag lagar, för jag tycker nog hon kan börja äta ”riktig” mat nu, så slipper jag köpa alla dessa burkar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Forsätt bjuda egna maten! Tar tid innan de vänjer sig. Försök blanda batat med vanlig potatis och minska på bataten vartefter hon börjar äta. Höll vi länge på med ;). Likaså blanda vi päronpuré med maten (alltså han åt efterrätten samtidigt som varmmaten), djälv tycker jag kombinationen låter super äcklig men sonen börja äta på det viset. Lycka till! Trägen vinner!

 2. Janina svarar

  Burkmaten (som hon älskar) smakar precis lika mycket/lite som maten jag lagar, varken mer eller mindre kryddat, jag har smakat.

 3. Anonym

  småbarn har mycket starkare smaksinne än vad vi har. Oftast är det potatisar de inte tycker om. Prova på att inte krydda alls, kan kanske bli för mycket för henne fastän man inte tycker det själv.

 4. Janina svarar

  Att blanda lite med burkmat har vi funderat på, så det ska jag testa så fort jag har köpt hem burkmat med samma ingrediens.
  Jag tänker nog va envis och inte ge upp, smaka ska hon göra!

 5. Anonym

  hm.. försök lura henne elr vad man nå skall säga och lägg maten ii babymatburkarna kanske inte det funkar men man vet ju aldri..

 6. Anonym

  man säger ju barnen kan behöva smaka 10-15ggr på samma mat innan det börjar gå.. här kommer tjejen mesama vi sj äter ngt o vill smaka, men jag har oxå märkt att nu då jag ger samma mat åt henne som oss så är de första skedarna ok, sen vill hon inte mera.. ofta förösker vi ge riktig mat 1ggr/dag så hon får äta det hon vill av det. jag mixar inte heller, utan skär bara allt i mindre bitar så hon kan få plocka med händerna om inte annat! sen älskar hon mjukt bröd o pågens osötde skorpor!! :D

 7. Anonym

  Kanske det är svårare att börja äta hemlagad mat om man från början vant sig med burkmat från affären? Här hos oss är det tvärtom, hemlagat gapar vi stort åt men burkmaten öppnar vi inte ens munnen åt :D

 8. Malin

  Jag här igen .. testa att blanda din egen mat med burkmat och se om hon äter då.. sen kan du ju minska på burkmaten varje dag .. Har läst om nån som har gjort så när deras barn inte åt egen mat utan bara burkmat. Barnen kan ju int ska lev på burkmat hur länge som helst heller, + att det blir DYRT. Hoppas de börjar gå bättre !

stats