JANINAS

Vår dag i text och bild

Dagen började 7:30. Det var Nicolina som vaknade först idag (bortsett från Daniel som åkte iväg till jobbet en timme tidigare), hon väckte mig genom att stå bredvid sängen och tjata på mig att stiga upp och göra frukost. Joline (som sovit i vår säng från klockan 02) slog upp sina stora blå några minuter senare och började dagen med att ge mig en stor kram. Sen var cirkusen igång!

Steg upp och fixade frukost åt Nicolina som hon åt framför Bolibompa. Sen kokade jag gröt åt mig och Joline. När vi ätit frukost klädde vi på oss, och såhär såg jag ut..


Såndär typisk hemmamamma-stil. Tråkigt och bekvämt.


Joline ville bygga tågbana så då gjorde vi det. Jag suger på det så det tog mig säkert en halvtimme innan jag funderat ur var alla bitar skulle va, hehe.


Kring klockan 11 började jag med lunchen. Potatis med lax i sås stod på dagens meny, och det blev så gott! Uppskattades av oss alla tre.


När lunchen var uppäten var klockan bara lite efter 12 så då gick vi ut på bakgården en stund. Joline hade suttit och pekat på gungan ända sen hon ätit klart så hon var nöjd och gungade länge. Samtidigt sopade jag bort barr från terassen.


Nicolina räfsade löv. Som ni ser har vi äntligen börjat få en gräsmatta (sådär passligt till vintern…). De sådde förra veckan så förhoppningsvis hinner det komma upp ännu lite till innan snön faller.


Vi var ute ca. 1 timme och sen gick jag in med lillan och värmde en mjölkflaska och la mig med henne i vår säng för då var det dags för middagsvila. Som vanligt drack hon upp mjölken, gav mig flaskan, la armen runt min hals och somnade på fem röda.


Jag smög upp och stängde dörren till sovrummet. Sen slängde Nicolinas smutsiga jackor i tvätten. Hon kan ha en jacka EN dag innan den blir riktigt smutsig. Fattar inte hur hon leker? Som tur har hon fyra höstjackor. Mindre tur är att den hon har på sig på morgonen när hon far till dagis oftast lämnar där när vi hämtar hem henne, så måste hon ta en annan dit nästa dag och samma visa. Då är till sist alla jackor smutsiga och hon har ingen att ha. Nu är de i alla fall rena.


Sen städade jag bort förmiddagens kaos. Jag har nog flera gånger fått höra ”shit, här var det mycket saker” när någon hälsat på. Det borde vara förbjudet att påpeka när man besöker ett hem där det bor två barn under fem år. För såhär börjar det se ut (observera att de inte släppt alla hämningar idag) nån timme efter att de vaknat och för att det ska va städat skulle jag va tvungen att städa sisådär fem gånger/dag. Jag har oftast roligare saker för mig.


En timme senare skulle man kunnat tro att det bor en familj utan barn här. Nicolina kom in och ville se en film.


Det ville jag också. Så vi åt glass och kollade Snow buddies (med svenskt tal).


Och till sist bakade jag en äppelpaj. Man måste ju passa på nu när det finns höstäpplen att baka med. Den blev klar passligt tills Daniel skulle komma hem. Ääääälskar den här pajen.

Ikväll har vi lekt både inne och ute, och nu sover barnen så då ska vi föräldrar kolla tv och njuta av pajen.

Det var den dagen det! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nea

  Var ifrån har ni skaffat den stora klockan ni har på väggen? skulle jätte gärna vilja ha en sådan själv :)

  Du är otroligt vacker, bry dej inte om dom elaka kommentarerna. Dom är väl bara avundsjuka. :)

  JANINA SVARAR: Vi har köpt klockan från Sinooperi i Vasa, men den finns säkert på andra pyssel/inredningsaffärer också :) Tusen tack snälla du! <3

 2. Lina

  Kul att se hur ni har det! :) Här får barnen ha kaos på sitt rum men inte i vardagsrummet! Jag bor i en tvåa, nånstans måste få vara mitt rena space med. Och de köper de helt faktiskt. Klart de får ta ut nån grej och sitta och leka här ute men då ska den in mär de lekt klart och innan de hämtar nåt nytt. De tar dock sällan ut leksaker utanför rummet :) Jag blir galen när jag trampar på massa saker vart jag än går och de vill väl inte ha en galen mamma ;) Heheh.

  Jag har tappat suget för både bloggen och fotandet tyvärr. Känns jättetråkigt! Fotar oftast bara med mobilen och instagrammar. Försökt men finns ingen inspiration alls även om jag nog skulle ha mer att skriva om nu egentligen :) Men instagram har ju blivit lite som en ny bloggrej :) Slutade läsa andras bloggar när jag slutade blogga själv konstigt nog. Kollar din ibland och nån till men det är allt :) Allt har väl ett slut antar jag :)

  JANINA SVARAR: Lyx! Jag har försökt, försökt och om igen försökt få Nicolina att hålla kaoset i deras rum, men det går inte. Jag blir också galen men tydligen skiter hon blanka fan i det :P Joline kan man ju inte säga så mycket om ännu, hon leker där hon tycker och det går inte att diskutera andra alternativ.

 3. Johanna

  Lägg gärna upp lunchreceptet.
  Ni verkar ha haft en härlig dag!

  JANINA SVARAR: Ska försöka komma ihåg att göra det :)

 4. ida, varit au-pair

  ööh min reaktion var snarare ”fan va lite grejjer” ;) men som sagt, det kunde ha varit värre

  JANINA SVARAR: Det är det oftast också, värre alltså ;)

 5. Sandra

  å vilken mysig dag ni haft:) en riktig höstdag!!
  du får gärna göra flera såna här inägg, inte varje dag kanske men nån gång iblnad:)
  väldigt kul att läsa.
  kram på er

 6. Jenny2

  Vad mycket ni har hunnit med :D jag vet inte om det hjälper, men vår lägenhet är inte långt ifrån det där mellan varven kan jag säga, och då bor vi 2 vuxna över 20 år och inga barn i den…

 7. Lina

  Åh kul inlägg! Jag gillar bilder och text kombinerat ;) Va mycket ni hinner med på en dag! :) Och gud så gott det ser ut med äppelpaj!!! Har tänkt på det hela dagen, att jag måste baka det…

 8. Helena N

  En ganska vanlig dag, kanske du tycker, men nu när du har satt bild på den, är den allt annat än händelselös tycker jag.
  Här kommer lite reflektioner från mig:
  1. Jag är imponerad om det bara tog en halvtimme att bygga tågbanan. Om du tycker att du suger på det så kan jag upplysa dig om att det finns de som är ännu värre (jag tex ☺)
  2. Maten såg jättegod ut, och det är så härligt med barn som gillar fisk.
  3. Egentligen gör det inget om Nicolina har en skitig jacka i flera dagar/veckor, men jag var precis som du och hade flera uppsättningar så att tjejerna kunde ha rena ytterkläder hela tiden.
  4. Ni har så mysigt hemma hos er, och jag älskar dina ostädat/städat- bilder.
  Och visst skulle man lätt kunna städa ihjäl sig med småbarn, men livet är viktigt och man vill ju göra något annat också, som…
  5….att baka en smarrig äppelpaj och njuta framför en film.

  Tack söta Janina för att du delade med dig av din dag.
  Kram till er alla
  /Helena N

  JANINA SVARAR: Åh TACK för din fina feedback! :) Alltid lika roligt när man märker att det man skriver uppskattas :) Kram!

 9. Rebecca

  Snyggt soffbord! Varifrån ji klockon som hänger ovanfö soffon? :)

  JANINA SVARAR: Tack! :) Klockan har vi köpt på Sinooperi :)

 10. Sara

  Hejsan! Varifrån är klockan ni har på väggen? Skitsnygg :)

  JANINA SVARAR: Den kommer från en butik som heter Sinooperi :) Men finns säkert i andra pyssel/inredningsaffärer också!

stats