JANINAS

Vår syskonvagn

Sen vi köpte ny syskonvagn i början av sommaren har flera efterfrågat en utvärdering. Är vagnen bra? har vi varit nöjda? Så nu när vi använt den några månader tänkte jag att jag kan skriva en recension.

Vi har alltså en Britax B-agile (Double) som har sittdelarna bredvid varandra istället för ”på rad”. Innan vi köpte den hade jag sökt efter begagnade syskonvagnar men hittade bara såna som var alldeles för dyra. Så jag började kolla runt på nätet efter billiga nya syskonvagnar och kom över denhär. Vi är inte kräsna så fastän jag gärna skulle köpt en med sittdelarna på rad (så man slipper in på alla ställen) så var det inget stort krav eftersom vi ändå oftast använder syskonvagn när vi ska ut på långa promenader eller när jag ska hämta Nicolina från förskolan och inte har tid att låta Joline gå själv.

Den kostar 390 euro på Ozbaby.fi, och när vi köpte den var den på 10% rabatt (tror jag det var, suger på procenträkning) så vi köpte den för typ 360 eller nåt sånt. Ett riktigt bra pris för en NY syskonvagn om ni frågar mig! Som dessutom är av ett märke som man känner till och i vårt fall redan haft bilstolar och vagn av. Så vi kände oss trygga med valet av märke.

Nu är jag inte påläst om vagnar och vilka funktioner de ska ha för att anses vara BRA enligt alla vagnexperter, utan jag skriver bara av egen erfarenhet och utgår ifrån våra egna krav. Kan säga att detta är vår sjunde vagn (andra syskonvagn) sen vi blev föräldrar så jag vågar väl nog påstå att jag har ett hum om vad som är bra och dåligt.

Nåja! Fördelar:

+ Den är billig.
+ Den väger inte mycket = spinkisar som jag orkar lyfta den i och ur bilen. 
+ Sittdelarna går enkelt att ställa i valfritt läge, passar även åt nyfödda som ska vara i liggläge. 
+ Den är konstruerad för att slippa in genom normalstora dörröppningar. Och det har den gjort också. 
+ Den har svängbara framhjul som går att låsa, vilket betyder att den är lätt att svänga och snurra och om man endast vill köra rakt fram så är det bara att låsa hjulen så svänger de inte.
+ Hjulen är av plast (hårt gummi?) vilket betyder att de inte kan få hål = man slipper olämpliga punkteringar.   
+ Vagnen passar till barn från 0 – 4 år (15 kg).
+ Ställbart handtag. Även minions som jag och Daniel kan använda den utan att få ont i axlarna. Hehe. Vi är 1,63 & 1,69 och vi har på högsta läget, så jag tycker den är liten och nätt för att vara syskonvagn. 
+ Man kan köra den med en hand. 
+ Den är superlätt att fälla ihop och blir nästan helt platt. Ryms i de flesta bakluckor!
+ Stor korg undertill och stor ficka bakom ena sittdelen där man kan förvara plånbok, telefon, nycklar, o.s.v.
+ Man kan klicka fast Britax babyskydd på den. 
+ Stor sufflett med dragkedja på mitten. Drar man ner dragkedjan blir suffletten längre och på mitten finns myggnät. Perfekt på sommaren när man har en bebis som vill sova lite mindre öppet och ändå ha aircondition, eller när man går mot solen och vill ge skugga åt barnen. Och så har den en lucka på mitten också som stängs med kardborreband. 
+ Den är bekväm! Alltså det kan ju vi föräldrar egentligen inte veta, men den ser jäkligt bekväm ut och Joline har aldrig klagat eller verkat ha obekvämt. 
+ Själva sittdelen (åtminstone) går att ta bort och tvätta, vilket säkert kommer behövas efter hösten och leriga skor som klättrat upp. 

Nackdelar:

– Man kan inte svänga sittdelarna.
– Den ryms inte i rulltrappor. 

Som ni ser så har den enligt oss överlägset fler fördelar än nackdelar, haha. Försöker verkligen komma på fler nackdelar men kan inte komma på något annat som jag tänkt på under de fyra månader vi använt den, och då har vi använt den dagligen. I butiker, på stan och på landet. Vi har inte använt den i snö ännu så det kan ju hända att framhjulen har lite problem om det kommer mycket snö, det återstår att se.

Ska man ha den åt en baby + syskon så behöver man en mjuklift, och den köper man separat. Vi råkade ha turen att ha kvar mjukliften från Nicolinas Britax vagn så den har vi använt och använder fortfarande. Annars kostar väl de strax under 100 euro skulle jag tro.

Vi är jättenöjda med vår vagn och jag vet inte vad jag skulle göra utan den! Två tummar upp. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madelen

    Å så synd att den inte har vändbara stolar. Vårt största barn blir 1,5 när lillen kommer, så jag vill fortfarande ha barnen mot mig när jag drar vagnen :) Vad hade ni för syskonvagn innan? Och föresten, vad hette den där sidan du tipsade om när du var gravid med billiga mammakläder? :)

    JANINA SVARAR: Vi hade en gammal rutten Carena före, så den saknar jag inte ;) Nu minns jag inte vilken sida det är du syftar på men kan det kanske vara Newlook.com ? Den sidan vet jag att jag tipsat om när det gäller mammakläder :)

stats