JANINAS

Världens bästa (naturliga) ansiktsmask

Jag hade problem med akne från att jag var 14 tills jag var.. tja, 19? INGET hjälpte. Jag provade allt möjligt! Clearasil, Basiron, Proactive (jepp, tv-shop lurade mig), vissa produkter hjälpte lite för stunden men det var aldrig något som tog bort det helt. Min ena syrra sa att jag skulle sluta med produkterna helt och hållet, bara tvätta med vatten. Det passade mig bra eftersom jag då var gravid med Joline och låg hemma och mådde skit = inte sminkade mig. Så jag provade att bara använda vatten, och vilken skillnad! Rodnaden och irritationen försvann och finnarna blev mycket färre.

Trots att huden var så mycket bättre så var det ändå inte helt bra, så jag googlade lite och kom över ett tips om honung. Vid det tillfället hade jag insett att naturligt är det bästa även för huden, så jag provade och såg fint resultat efter bara några dagar. Jag tvättade alltså ansiktet med honung varje kväll, på morgonen sköljde jag bara med lite ljummet vatten. Min hud har aldrig varit så fin som den blev då, och än idag kör jag med samma grej.

Vill ni veta vilken ansiktsmask som är den bästa? Fall inte av era stolar nu, honung och bakpulver! Bakpulver är också naturligt och skrubbar lätt och försiktigt bort döda hudceller utan att skada huden. Honungen är antibakteriell, lugnande, läker ärr, m.m. Honung innehåller massor av vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter, o.s.v.För att göra en ansiktsmask behöver du:
2 msk honung (närproducerat är alltid bäst) och 2 msk bakpulver.

Blanda ihop det till en pasta och låt den vara kvar på ansiktet 5-8 minuter. Tvätta sen bort med ljummet vatten. För bästa resultat ska man ha masken 2 ggr / vecka.

You can thank me later!  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej! Sitter med ansiktsmasken på nu och undrar om det är normalt att det svider/sticks?

  JANINA SVARAR: Joodå, det är normalt. Börjar det svida riktigt ordentligt kan du nog ändå skölja bort det – även om det inte är farlig, men det är ju inte så skönt.

 2. Matilda

  Vilken fantastisk ansiktsmask, provade den och kan bara konstatera att den känns riktigt bra och snäll mot huden. Tack för ett bra tips :)

  JANINA SVARAR: Härligt att höra! :)

 3. Lotta

  Tack för tipset! Jag ska börja tvätta ansiktet med honung fr.o.m NU! Jag har kämpat med akne i säkert fem år och ingenting hjälper, bara korta stunder. Jag har också googlat om ämnet men svaren har varit typ ”ingenting hjälper, vänta tills du är 30, sen går det över”.
  Dessutom är honung och bakpulver mycket billigare än alla läarbesök och 100euros krämer…

  JANINA SVARAR: Det gör du rätt i! Lycka till! Hoppas du får lika fina resultat som jag fått :)

 4. cazandra

  Toppen tips ska provas snarast! Men undrar va du smörjer huden med efteråt?

  JANINA SVARAR: Erisan brukar jag smörja ansiktet med.

stats