JANINAS

Vecka 11

Nu är bebisens sitthöjd ungefär 4 cm. Alla kroppsdelar finns med, från tandanlag till tånaglar och fingrar och tår har nu separerats helt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det sig. 

Merparten av den kritiska utvecklingen kommer att klinga av under de kommande veckorna. Bebisens huvuduppgift de kommande sex månadernas är att bli större och starkare, så att den kan klara sig utanför livmodern. 

Slutet av första trimestern närmar sig nu. Du kanske har fått en mörkare pigmenterad linje som kallas linea nigra mellan naveln och blygdbenet. Det är inte ovanligt att det bli svårare att sova nu.

Källa.

Mina egna anteckningar:

Jag upplever att värsta illamående perioden var kring v. 7-8, men det kan också bero på att jag började äta halvdos av Postafen då och det hjälper till. Mår fortfarande dåligt men det är bättre vissa dagar och vissa tidpunkter på dagen. Magen syns inte alls ännu, jag är inte lika trött på dagarna men lägger mig gärna före 21 på kvällarna. Jag är väldigt känslig och blir tårögd för minsta lilla. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats