JANINAS

Vecka 18

Här går det undan! 17+0 hela veckor idag. Babyn har nog haft fullt upp med nån växtspurt senaste veckan för man ser stor skillnad mellan förra veckans bild och den från idag. Värt att komma ihåg är ju att babyn och magen växer mer ibland och ibland mindre. Härligt att man märker att den växer i alla fall!

Man kunde nästan tro att lillfjärten firade att vi går in i ny vecka idag, för på pausen i jobbet när jag hade ätit mina smörgåsar blev det riktigt livat i magen. Har inte känt så mycket rörelse på en gång hittills så jag satt och log som ett fån. Det är så fjuttiga buffar ännu och de känns bara när jag sitter eller ligger ner, men det är en livlig krabat (det har vi minsann fått bekräftat alla gånger vi försökt höra hjärtljud och på ul) och endera hade h*n hicka eller så var h*n bara glad att få mellanmål. Både Nicolina och Joline blev helt vilda när jag åt så denhär är väl knappast annorlunda.

Vad mer? Illamåendet fortsätter minska men gör sig tillkänna fortfarande vissa dagar. Jag behöver åtminstone inte ligga ner p.g.a. det längre och det känns skönt! Har fortfarande lite svårt med matbutiker och vissa smaker och dofter (t.ex. kycklingnudlar, chips och popcorn) men så länge det inte tar över mitt liv som det gjort de senaste månaderna så är jag hur nöjd som helst.

Babyn beräknas vara 12,5-14 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 200 gram. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats