JANINAS

Vecka 37 (36+0)

”Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt.”

Nu känns det inte som att magen växer så mycket längre (klicka här för att se förra veckans bild), och det är väl lika så bra. Den behöver inte bli större ;) Bebis sparkar och bökar runt lika mycket som vanligt, det har börjat bli obehagligt nu när hon sparkar under revbenen, men det är inte länge kvar så jag försöker njuta av alla rörelser.

Jag har börjat få smärtsamma sammandragningar, men de är inte regelbundna ännu så förmodligen är det bara livmodern som övar än så länge. Fast jag är ändå mycket uppmärksam på varje sammandragning, det kan ju faktiskt sätta igång när som helst nu.

Veckor kvar: 4
Dagar kvar: 28
Antal dagar jag varit gravid: 252

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felizia

    Åh du är så vacker tycker jag (: Du får alltid fina bilder på magen! Jag längtar också supermycket efter våran lilla, har ju somsagt BF en vecka senare än er. Tycker att väntan är olidlig.. jag är så nyfiken på vem som gömmer sig där inne i magen!

  2. Janina svarar

    Anonym: De avslöjar en vinnare om dagen, och började med 10:de plats igår, så vi måste tyvärr vänta 9 dagar ännu för att se om jag vunnit något :)

stats