JANINAS

Vi flyttar igen

Jag har dragit mig för att skriva om detta på bloggen eftersom jag inte orkat besvara nyfikna läsare och samma frågor gång på gång, men det är faktiskt så att vi kommer flytta igen den sista september.

Orsaken är enkel. När vi skrev på kontraktet blev vi inte informerade om rörrenoveringen som kommer ske i detta hus i januari. När vi frågade om det blivit någon renovering fick vi som svar att det nog är först om några år det blir aktuellt, och att hyresvärden inte brukar gå på de styrelsemöten som ordnas. Vi litade på det och tänkte att inte kommer vi ju bo här så många år. Renoveringen medför oljud och avbrott i el och vatten lite nu som då, det kommer inte vara angenämt att bo här mellan 7-16 på vardagar, och så kan det hålla på i flera månader. 

Det är helt enkelt inte acceptabelt eftersom vi då kommer ha en 3 månaders bebis som behöver få lugn och ro, en treåring som behöver få mat, och en trött mamma som behöver få göra sina behov på en riktig toalett. Vi kan inte bo i ett hus där el och vatten försvinner lite nu som då.

Sen tar det inte slut där, vi har en lång lista på saker som borde fixas, men när vi nämde två åt hyresvärden (som för övrigt knappt går att få kontakt med, hon skickar sin mamma att göra alla ärenden och skitjobb) så fick vi en utskällning och var ”gnälliga” och ”hade för höga krav”. Den gången handlade det om att vi ville de skulle ta bort ett jätte stort skåp som inte var vårt, och att Nicolinas dörr inte går att stänga.  

Sånt som man inte märker före man flyttat in, som t.ex. att halva badrumsgolvet svämmar över när man tvättar ansiktet (så ni kan ju tänka er hur det ser ut när man duschar!), eller att den fjuttiga diskmaskinen inte ens gör disken ren fastän man köpt det bästa diskmedlet som finns och kört samma disk 4 gånger, sånt får man tydligen inte klaga på eftersom man valt att flytta in fastän dessa brister finns. Hur ska man kunna veta sånt före man verkligen flyttat in?

Listan blir mycket längre än så, så efter att ha bett om att få flytta ut före renoveringen (men blivit nekade eftersom hon påstod att det var ett 1 års hyreskontrakt, men sen när Daniels pappa kollade på kontraktet så var rutan tom där det står hur länge man måste bo kvar, enda som står där är att det är 1 månads uppsägningstid) så började vi kolla runt på lägenheter och valde en 4 rummare som ägs av någon vi känner. Och även om den inte är världens snyggaste så har vi ju inte hela livet på oss att hitta något nytt eftersom vi vill hinna flytta före jag ska föda. Vi har tänkt tapetsera om där och vi ska försöka hinna med något rum före babyn kommer, men annars så får det ta den tid det tar. Bra planerad är den i alla fall, och perfekt med tre sovrum och stor inglasad balkong. 

Vad som helst är bättre än det här. Jag ville bara berätta det nu eftersom denna lägenhet är ut på Findit, så om någon av mina läsare bokat visning så bli inte förvånade om ni helt oväntat får syn på oss :) Och så kanske någon tackar mig senare för att jag berättat hur det ligger till och ni valt att avboka visningen.. haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. amanda

  jag tror det var denhär lägenheten vi skulle och kolla på idag, men jag avbokade visningen tack vare dej! bra att du skrev. tack! :)

 2. Mamma

  Borde ju ligga i varje hyresvärds intresse att se till att lägenheten är i skick innan en ny hyresgäst flyttar in. Och att informera om en rörrenovering är väl en självklarhet…

 3. Läsare

  Usch då! Inte alls trevligt när ni har haft så mycke jobb med att flytta in o fixa :( Men vilken tur att ni hittat en annan. Är det långt ni ska flytta? Får man fråga var (på vilken gata) nuvarande lägehnet är? Så man kan varna bekanta från att flytta dit…

 4. Anonym

  Vilken otur ni hade :( Lycka till med flytten! Det blir säkert bra, sämre känns det ju inte som det kan bli ;)

 5. Liselotte mamma till Liiam

  Att det får gå till så är helt sjukt! Vi hade en massa problem när vi flyttade in i våran lägenhet och då var jag oxå höggravid! Dom hade inte gjort någon ordentlig flyttstädning inte tagit tak, skåp eller avlopp. Var t.o.m stock i avloppet i köket :/ Som tur ringde jag mäklaren och klagade å eftersom hon inte fick tag på han betalade dom ut x antal tusen som kompensation. Jag hade dock hellre haft en ren lägenhet istället för att börja städa som höggravid :(

 6. En annan vasabo

  Vi mejlade på samma gång som er på dendär lägenheten då den var ute på findit första gången. Men då hon svarade och jag såg att det var hon som var hyresvärd skippade vi den direkt! Tråkigt att det gick sådär för er, men bra om ni slipper därifrån :)

 7. Ida

  I somras var både el och vatten av i ett par veckor vilket var jobbigt. När reparationerna var klara fungerade inte duschen. Lycka till med den nya lägenheten! Hoppas att ni inte har lika stor otur denna gång=)

 8. Anonym

  Usch va jobbigt för er :-( men bra beslut att flytta därifrån! Vi har precis flyttat och får också översvämning när vi duschar! Superjobbigt. Lycka till med flytten <3

 9. emelie

  Fräckt!
  Har ni testat med propplösare i handfat och badkar/avlopp? Det kanske får bort stoppet som gör att ni får en mindre sjö i badrummet.

  (Ni har säkert fått frågan 1000 gånger och ni har säkert såklart gjort det, men.. man vill ju vara på säkra sidan, hihi)

 10. Janina svarar

  Mikaela: Javisst är det fräckt! Jag vet inte om de har skyldighet att berätta, men det BORDE de i alla fall ha. Hon har varit väldigt noga med att framföra hur mycket pengar hon skulle bli tvungen att betala om vi flyttar och lägenheten lämnar tom, så vi misstänker att hon nog vetat om renoveringen men valt att inte säga något i hopp om att vi gladeligen skulle bo här och betala hyra ändå.

 11. Anonym

  Usch vad tråkigt.. Vi flyttade drygt en månad innan Viggo kom och har/ska renoverat hela lägenheten. När jag låg med värkar i sängen målade Björn köket ;P

 12. Josefin - 20 år, fru, mamma & gravid

  När vi just flyttat till vår gamla lägenhet började de med rörsanering och det var inte roligt. Vi bodde i alla fall där 1½ år och de hann inte bli klara med den ens! Till sist flyttade vi. Om vi vetat att de skulle ha rörsanering skulle vi aldrig ha flyttat dit i första hand. Jättejobbigt att bo så med en bebis! Och som gravid också när man springer på wc varannan minut och inte har något vatten varannan dag.

 13. Ellie

  Men usch vad jobbigt! Det var ju bra iallafall att ni står på er. Har haft samma problem för 2 år sedan när vi hyrde av Pikipruukki i Gamla Vasa. Påpekade problemen en vecka efter att vi hade flyttat in, rören läckte i både handfat och i diskhon, kylskåpet höll inte kallt och det drog otroligt mycket från fönstren, de kom aldrig och fixade något så tillsist fick vi nog och letade ny lägenhet.

  Då när vi flyttade så beskyllde Pikipruukki oss för att det var vi som hade gjort så att rören hade börjat läka och det var också vårt fel att kylskåpet var sönder. Så de ville att vi skulle stå för repareringskostnaderna ! :o Som tur var kunde vi bevisa att bristerna hade funnits där före vi flyttade in..

stats