JANINAS

Welcome to our crib

Mååånga har bett om fler bilder från vårt hem, så nu har jag gjort en film där jag bjuder in er i vår lägenhet och visar er alla rum :) Så nu kan ni praktiskt taget säga att ni varit hos oss, haha.

Kom ihåg att jag är 100% (svensktalande) finne, så min svenska behöver ni inte kommentera. Jag pratar inte sådär på riktigt som jag pratar i filmen, jag förenklar bara lite så att även läsare från Sverige ska förstå något så nära vad jag säger :) Om jag skulle prata dialekt så tråor ja knappast all sko fatt va ja segär.

Välkommen in!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. johanna

  jag är jätte imponerad över hur fint ni kan bo, stor och snygg lägenhet, fina möbler och fina kläder på både er och barnen. Trots att ni är så unga och knappast hade hunnit spara ihop så jätte mycket innan första barnet föddes. kanske du också jobbade innan jolie föddes?

 2. Janina svarar

  Mia: Tack! :) De är faktiskt från Clas Ohlson, vi köpte dem i november tror jag så de borde nog finnas kvar.

 3. Mia

  Jättefin lägenhet:) blev helt kär i väggorden ni har i köket, vet du vart man kan få tag på en sådan?:) kram!

 4. Magnolia

  Wow, vad mysigt och hemtrevligt ni har det! Ett hem med värme! Och Nicolina gör att man alltid drar på smilbanden. :o)

 5. madde

  Tack för svaret Janina! :) Jo jag tror också vi klarar oss med tanke på att min sambo jobbar då.. Och jag är inte intresserad av dyra märken osv. :) Jätteroligt att du visade oss runt i din lägenhet. Och vilken stor och härlig balkong ni har!! :)

 6. Janina svarar

  Anonym: Tack! Jag hade faktiskt skrivit finländare till en början, men ändrade det senare till finne eftersom de flesta svenskar knappast vet skillnad på finne och finländare när många inte ens vet att de finns svensktalande människor i Finland :P Jag tycker "finne" låter så roligt, och så la jag ju till "(svensktalande)" så alla ska förstå att jag inte pratar finska :)

  Madde: Det är nog SÅ olika för alla, och så skiljer det väldigt mycket mellan alla barn och åldrar, och jag vet tyvärr inte alls hur mycket våra barn kräver ekonomiskt i månaden. Men föräldrapenningen borde du nog klara dig på ifall du inte shoppar hejdlöst och använder de dyraste märkena.

 7. madde

  Jättefint har ni det! :) Jag och min sambo planerar att skaffa vårt första barn om ett år ungefär, det är mitt i mina studier, så jag tar uppehåll då men får inte extremt mycket i mammapenning direkt. Hur många tusenlappar kostar det ungefär med ett barn? Om det nu går att svara på. Kankse du kan ge mig någon riktlinje? :)

 8. Anonym

  bara som en parentes: du är inte hundra procent svensktalande finne, däremot är du hundra procent svensktalande finländare, eller finlandssvensk. en finne är ju en person med finska som modersmål. i och med att det är extra svårt för svenskarna att begripa kan det vara bra att vara extra tydlig ;) annars jättefin lägenhet (och blogg)! :)

 9. Janina svarar

  Lina: Tack! :) Nicolina visade nog sin bästa sida på filmen ;) Här är det annars full volym och fart och fläng hela dagarna vanligtvis, endast få lugna stunder och jag passade på att filma just en sån stund :)

 10. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Vad roligt att få se hur ni bor :) Jättefint! Reflekterade över hur lugnt ni verkar ha det med barnen. Gud här är det liv i luckan så man får sätta på sig hörselskydd haha. Fast Joline är iofs inte så stor ännu så de har hunnit börja bråka och busa med varandra :)

 11. Alexandra

  Haha jag älskar att du inte pratar dialekt på videon, även om du använder många ord som svenskar inte gör :-) wc till exempel, vi säger toalett :P min styvmamma är från Vasa, och vi har retat henne för alla "konstiga" ord! ;) nu pratar hon stockholmska, men när hon skäller på sina barn eller är upprörd pratar hon på dialekt. När vi hälsar på hennes släktingar står mina bröder pch jag och bara flinar och säger "jaaaa" när de frågar nåt, för vi hör oftast inte vad de frågar ;)
  Grymt kul att du gjorde en video :)

stats