JANINAS

Att älska alla sina barn lika mycket

det är kanske för du älskar den yngre mer. man ser ju hur du njuter av att vara med henne men sen gnäller du ju bara nicolina. stackars unge som får ingen kärlek hemma när lillasyster kom hem. Förut var de hela tiden lilla nicolina men läs dina inlägg nuförtiden o de handlar 90% om lillasyster. om du är hemma också sådär så förstår jag mycket bra henne!!

Denna kommentar har jag fått på inlägget om uppgivenheten. Först blev jag irriterad över att jag varit lite trött på bloggen den senaste tiden, sen när jag är borta nån dag så börjar jag smått sakna den, och sen när jag loggar in så läser jag det här. Den som skrev detta känner ju uppenbarligen inte mig, så samtidigt som jag blir arg för att någon kan tro något sådant om mig, så bryr jag mig ändå inte för jag vet att de som känner mig aldrig skulle anklaga mig för något sånt här.

Sen kan jag inte låta bli att undra om denna person har egna barn? Ifall hon/han har det, så säger detta nog mer om den personen än om mig. För ingen (frisk) flerbarnsförälder i hela världen kan väl älska ena barnet mer än det andra?

Att hennes trots skulle bero på att jag inte skulle älska henne eller älska henne mindre (?) är bara som ett stort jävla skämt. ALLA barn trotsar. Speciellt i Nicolinas ålder. Det sägs att treårstrotsen är den värsta trotsperioden före tonåren, och vilken förälder klarar av att inte känna sig uppgiven och matt i själen av att vara hemma varje dag hela veckan och tampas med alla utbrott och hyss?

Ursäkta mig ifall jag inte har superkrafter, men jag kan med handen på hjärtat säga att ifall jag kunde välja, så skulle jag gärna ligga på golvet och iaktta Jolines små framsteg mycket hellre än att torka bort tusch från väggarna eller torka upp mjölk från golvet eller förklara tusen gånger varför man inte får lägga en plastpåse över någon annans huvud. MEN det betyder inte att jag skulle älska Nicolina mindre än vad jag älskar Joline. De kommer båda två från mig och jag minns lika väl vilken lycka jag kände när de la Nicolina på mitt bröst, som när Joline greppade tag om min tumme. Varje dag älskar jag Nicolina ovillkorslöst och den dagen när Joline ligger och ritar med bläck på den vita sänggaveln så kommer jag känna mig precis lika uppgiven.

Sen om du tror att det är jag som väljer att inte skriva om Nicolina varje dag, så får du nog ta det med henne själv. För det är minsann inte jag som springer iväg eller intar lejonpose varje gång kameran kommer fram.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magnolia

  Jaa, jaa… Alla möjliga slutsatser drar folk – speciellt de som inte själva har barn. Jag tycker du ju visst skrivit och berömt Nicolina på bloggen också. Men eftersom hon är en liten människa med personlighet, temperament och egen vilja, så är det ju helt naturligt att det krockar mellan er mer än det gör mellan dej och Joline. Alla vet nog att båda tjejerna står dej lika varmt om hjärtat. Det tycker jag att du inte behöver försvara. Kram!

 2. k

  Jag tror nog inte denhär personen har barn. Åtminstone då inte 2 st. Och absolut ingen i trotsålder! Alla föräldrar (tror jag) älskar sina barn så otroligt mycket från första dagen. Att du som bloggare skriver om vardagen tycker jag är bra. Skönt att få läsa om att det är anra som har det likadant. Att man är trött på trots betyder inte att man inte älskar personen, det är trotset man är trött på. Dessutom utvecklas ju joline så mycket nu så jag förstår att det är lättare att skriva om henne. Det händer lite mer på den fronten. Jag känner inte dig men jag är mamma själv och vet nog att du gör allt för dina barn och att du älskar dem båda för jag tror inte ens att det går att inte göra det!!

 3. JH

  Jag har aldrig kommenterat din blogg förut, men nu kan jag verkligen inte låta bli;). Det är verkligen löjligt att kommentera på det sättet som den personen gjort. Vem är andra att döma? Och jag menar, ingen annan än du kan veta hur mycket du älskar dina barn! Det är endast och enbart omoget och fult att påstå att du älskar ditt ena barn mera än det andra. Du är en fin mamma, så stå på dig!

 4. sofia

  Haha vilken fånig kommentar, antar människan driver med dig eller rätt ut sagt inte är fullt frisk! Men moget svar på tal av dig Janina, du må vara ung men du är både klok och förnuftig, skaka av dig påståendet, vi andra som faktiskt läser bloggen vet ju att det inte stämmer ;)

 5. Camilla

  Jag har precis börjat läsa din blogg, och har fastnat direkt för den!
  Blir så inspirerad och blir så glad för att du har lyckats så bra i livet.
  Och jag ser dessutom direkt att du älskar dina barn exakt lika mycket, och dessutom av hela ditt hjärta. Jag ser det som att du skriver en hel del om Joline nu är för att hon är så liten och har mycket att göra för första gången, men du har även en hel del videos om Nicolina! Så jag ser endast kärlek i din blogg, att känna sig trött, lite arg osv på sitt barn för hon/han inte lyssnar, det är bara vanligt.
  Jag tycker att du är en underbar mamma som älskar dina barn till tusen och dessutom mycket mer!
  Blev ledsen och lite arg när jag läste den kommentaren som den andra skrivit, för det är inte sant. Du är superbra på det du göra och man ser dessutom på Nicolina (I filmerna du har lagt upp) att hon älskar dig med! Att hon har det bra och trivs med att ha dig som mamma.

  Ville bara få lätta på mitt hjärta, men fortsätt så som du gör, för du är helt klart toppen!
  Kram

 6. Milla

  ojojoj, nu måste jag bara kommentera…Den som har skrivit den där kommentaren kan verkligen inte ha egna barn, PUNKT! alla som har småbarn tror jag vet hur Hopplöst det kan kännas med trots å barn som inte lyssnar och hittar på hyss..då e de klart att det är lättare att skriva om ljusglimtarna i vardagen istället för att ”tillåme” i bloggen bara gnälla…FÖR, gnälla gör vi väl alla mer eller mindre när det känns som hopplösast!! klart vi vet hur man borde göra, å vad man absoluut inte skall göra,men det är lättare sagt än gjort! Du är en super mamma å båda dina fina flickor, även fast du tycker att Nicolina är smått jobbig just nu! konstigt skulle det väl vara om en snart 1 åring skulle ställa till med samma ”shå”…;)
  kämpa på, vi får väl tro det blir bättre;)
  Hälsn, en som är lite i samma situation=)

 7. jenni

  såna kommentarer säger mer om den som kommenterat än om dej! Jag vet PRECIS vad du talar om fast här är det lillasyster som är in i en grym trotspreiod! lika kära är de båda för det !

 8. kairi

  Men ÅÅÅÅÅH !! Folk e så löjliga!

  Jag som inte har barn o ingenting kan riktigt bra förstå att man nog älskar sina barn lika mycket.

  Du skrev säkert liknande saker om Nicolina när hon var liten som du skriver om Joline, nu råkar det bara finnas en trotsig liten flicka OCKSÅ så det gör ju att det blir lite annorlunda inlägg – Ja tror knappast du vill skriva ”gnälliga” inlägg varje gång Nicolina gör nåt, för det känns ju inte särskilt bra…

  Dessutom växer ju Joline lite tydligare o lär sig nya saker hela tiden, det vill man ju gärna skriva om. Jag tror knappast att den som kommenterade skulle skriva exakt 50 % om varje barn, eller 33,3% kanske om denne skulle råka ha tre barn… Äh, du vet hur jag menar.

  Fånigt. Ta inte åt dig. Folk är så korkade ibland…

 9. L

  du ska nog inte ta åt dej! Tänk på att det är unga oförståndiga tjejer som vill jäklas med dej. Tänk på hur mycket mera du vet än dem istället!

 10. Janna

  Hejsan Janina!
  Jag ville bara säga att denna person som skrev det där har nog
  ingen aning om hur det är att ha barn. Min mamma har 6 barn
  och jag fattar att hon aldrig kommer älska någon mer än någon annan. Jag blir samtidigt ledsen för jag vet hur mycket du försöker och hur mycket du gör för dina fina barn. Men folk kommer alltid att ha åsikter om det, tyvärr. Man behöver inte känna dig för att förstår att du älskar dina två barn, det märks. Och det är helt fantastiskt att du klarar av allt detta vid din ålder! Du är verkligen inspirerande till många! Fortsätt såhär, 3års trotsen slutar kanske inte just nu, min lillebror är 5 och han trotsar ännu. Men vad du än gör, ge aldrig upp på henne.

 11. Anna

  Det är väl klart att man älskar sina barn lika mycket! (Fattar jag med som inte har barn själv.) Tycker du verkar vara en toppenmamma, så ta inte åt dig av dryga kommentarer! :)

 12. Lill

  Jag beundrar dig så mycket och tycker det är jätteintressant att läsa om det du skriver, vad det än må handla om. Jag gillar alltid det jag läser. Å jag är inne och kollar minst en gång om dagen.

  Lycka till med träningen! Själv väntar jag på motivationen för att komma igång med min.. den kommer kanske en annan dag :P

  Kram

 13. Elin

  Men jösses vilken kommentar. Tycker inte du borde behöva lägga tid och energi på att ”försvara” dig mot sånt strunt. Du är grym Janina, och det vet nog 99,9% av oss läsare. Både Nicolina och Joline är lyckligt lottade som får ha dig som mamma!

stats