Idag testade jag ett nytt recept som jag hittade på Sannas blogg, en blogg som jag gott kan rekommendera ifall ni är som jag och gillar att både baka och äta det ni bakat, men samtidigt vill vara så hälsosamma som möjligt.
Här kommer receptet på dessa goda havrekakor som man kan äta utan att få dåligt samvete!
1,5 dl havregryn
2 msk whey proteinpulver vanilj (kan uteslutas) – här använde jag naturellt proteinpulver
1 msk kokosolja – jag använde rapsolja istället
2-2,5 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
2 msk whey proteinpulver vanilj (kan uteslutas) – här använde jag naturellt proteinpulver
1 msk kokosolja – jag använde rapsolja istället
2-2,5 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
1 msk russin – jag använde en bär/frukt blandning
1 krm salt
1 msk stevia strö
1 krm bikarbonat
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel (kan uteslutas)
Sen la jag även till hackade hasselnötter i smeten, ungefär ½ dl.
1 krm salt
1 msk stevia strö
1 krm bikarbonat
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel (kan uteslutas)
Sen la jag även till hackade hasselnötter i smeten, ungefär ½ dl.
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta och ”mosa” ihop allt med händerna. Forma 8 små bollar, lägg dem på en bakplåt och tryck till dem lite (de flyter inte ut i ugnen).
3. Grädda i ca 10-12 minuter. Ta ut dem och låt svalna, de stelnar när de svalnar.
Näringsvärde per kaka:
51 kcal
2,5 g protein
5 g kolhydrater
2 g fett
De här ska jag baka i helgen!! :D Tack för receptet!! :D