JANINAS

Helt vanlig ändå

Ang. detta inlägg så vill jag bara klargöra att jag inte springer runt och har en massa aktiviteter åt barnen hela tiden heller. Jag är nog helt vanlig och dödlig jag också, haha! De får ha lite ”tråkigt” varje dag och sysselsätta sig själva, de har ju varandra och då ska inte jag behöva blanda mig i hela tiden och säga vad de ska leka. De har bra fantasi båda två och sköter nog sitt lekande riktigt bra på egen hand.

Men jämfört med vad jag vanligtvis orkar så har det ju blivit mycket sämre på senaste tiden, jag behöver väl inte förklara varför. Sen att ha två barn som inte sover middag när man själv skulle behöva vila minst en gång om dagen så blir man ju lätt utmattad och känner att man måste prioritera vad man riktigt ska orka med under dagen och man har inte energi så det räcker till allt man skulle vilja/behöva hinna med. Jag är ju vanligtvis en sån som gärna vill ha mycket program när jag är vårdledig. 2-3 timmars slapptid om dagen sammanlagt känns helt okej, och med slapptid menar jag den tid när man typ halvligger i soffan och kollar tv. Att leka inomhus räknas inte som slapptid. Blir det mycket mer än så så börjar jag lätt känna mig rastlös.

Så när hjärnan fortfarande vill fortsätta som vanligt och kroppen inte orkar så är det ju inte konstigt att man känner sig rastlös. Barnen är ju också vana med mitt normala tempo så de har helt klart tyckt att den senaste tiden varit tråkigare än vanligt. Skulle vi bo i ett hus med egen gård skulle jag nog heller inte ha detta bekymmer. Då skulle ungarna få gå ut och leka bäst de vill, när de vill, så skulle jag slippa ha dåligt samvete för att jag inte orkat gå ut med dem tillräckligt mycket. DET om något skulle va underbart!

Men så är jag ju inte gravid i vecka 39 för alltid heller.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats