En läsare bad om att få recept på min version av lax i sås, so here it is!
Du behöver:
400 g laxfilé
Purjolök
1-2 paket Oatly’s matlagningsgrädde (beroende på hur mycket sås du vill ha)
Torkad eller färsk dill
Fiskkrydda
Fiskbuljong
½ citron
Salt
Gör såhär:
Hacka lök och fisk. Bryn först löken och blanda sen i fisken. Salta. Blanda i matlagningsgrädden och när den börjat puttra lägger du i buljongen och rör om tills den smält. Krydda med dill, fiskkrydda, salt och pressa i saft från citronen. Klart!
Eftersom Joline är mjölkallergiker så använder vi Oatly’s grädde. Den har vi använt i all mat som kräver grädde sen jag ammade, och den skulle vi inte sluta använda fastän hennes allergi växte bort. Den är mycket godare än andra vanliga sorter och har bättre konsistens, tycker jag. OCH, så är den dessutom ett bättre val ifall man bryr sig om formen (på kroppen alltså).
Åå vad gott det ser ut :)
Måste testa någon dag ^^
Visst är deras havremjölk väldigt god? Folk tittar alltid på mig som om jag vore dum i huvudet när jag säger det!
JANINA SVARAR: Vi har faktiskt inte provat på deras mjölk eftersom Joline dricker soyamjölk, men den är säkert god! :)